Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden we de leden op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in via deze link. ...

Meer lezen | Meer lezen

Nieuwe website Horti Consult

De nieuwe website van Horti Consult is vanaf heden online. Zoals u ziet is de site in een nieuw modern jasje gestoken. Ook de foto's van onze adv...

Meer lezen | Meer lezen

Even opletten

Terug naar het overzicht

Op veel bedrijven is alweer geplant. Vooral de planten die al wat groter zijn en waar de tros zichtbaar is hebben het moeilijk met het huidige weertype. Getopte planten en gewassen onder vaste folie worden nu snel dunner.  Omdat we nog 4 dagen vrij donker en zacht weer in het vooruitzicht hebben is het zaak om nu rustig te stoken. Veel wat grotere planten hebben aan een etmaal van rond de 16 graden al genoeg. Hou de grafieken nu nauwlettend in de gaten, realisatie kan vaak anders zijn als ingesteld!!!!!!

-Stook nu rustig en verlaag de voornacht voldoende (kijk goed naar de tros)

-wees voorzichtig met schermgebruik met dit zachte weer, vooral het afkoelen in de avond in de gaten houden. Indien nodig scherm open houden om af te koelen!!

-stop op zeer donkere dagen tussen 15.00 uur en 16.00 uur met de dag.

-Bij belichters nu de p-band vrij laag instellen als er boven het scherm gelucht moet worden. Hier is vaak ook een kier nodig. Probeer de nadruk op het luchten te leggen en de schermkier relatief wat kleiner te houden.

-alle gewassen mogen wel even een piekje hebben tussen 12.30 en 15.00 uur. In deze periode mag ook de buis erbij op 40 graden. Let bij dit weer altijd op bij gebruik van de groeibuis. In principe koud laten liggen.

-De komende week is het zaak om de plant "te bewaren" tot we wat beter weer krijgen. Neem geen risico. Op dagen onder de 100 joules gaan we gauw te hard.

fijne feestdagen   team horti-consult