Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden we de leden op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf je in via deze link. ...

Meer lezen | Meer lezen

Nieuwe website Horti Consult

De nieuwe website van Horti Consult is vanaf heden online. Zoals u ziet is de site in een nieuw modern jasje gestoken. Ook de foto's van onze adv...

Meer lezen | Meer lezen

paprika week 20 2010

Terug naar het overzicht


-In week 18 en 19 hebben we vrij donker weer gehad en is er nagenoeg geen zetting geweest.  Momenteel hebben we weer voldoende licht en komt de zetting op gang. Ik verwacht vooral in week 21 weer volop zetting voor rood en geel. Dit alles betekent een produktiedip rond week 26-27.
-De eerste vruchten van het derde zetsel beginnen nu wat te kleuren. Dit zetsel is niet
groot, de meeste bedrijven hebben een plantbelasting van tussen de 30 en 35 vruchten per m2 hangen. Omdat de vruchten van dit derde zetsel al vrij hardgroen zijn verwacht ik met het huidige weertype met volop licht dat de bloemen snel vrij grof kunnen worden. Durf nu etmalen van 21 -22 graden te draaien, bij te zware bloemen in combinatie met veel licht is 2,5 etmaal geen probleem. Probeer wel een voornacht van 4 a 5 uur van 16,5 -17,5 graad in te stellen.
-De meeste gewassen bloeien hoog in de kop en zijn vrij generatief. We moeten nu dus in de avond niet flink afluchten. We staan net voor de zomer en dit betekent dat we best wat bladmassa boven in het gewas mogen maken. In de avond vocht sparen en een hogere nanacht geven meer bladmassa boven in de plant. Knijpen in de middag kan, maar nooit met de ramen geheel dicht. Zorg dat er aan  de luwe zijde altijd 3 a 4 cm minimum lucht aanwezig blijft tussen 12.00 uur en 19.00 uur. Aan het einde van de dag alleen de luwe zijde gebruiken om af te luchten.
-We zien op enkele bedrijven weer de eerste fusariumplekje en vruchten. Deze symptomen zien we altijd het eerste op de bedrijven die veel potten en die in de middag de temperaturen het hoogst laten oplopen. Zorg voor een maximum temperatuur van 25 a 26 graden in de kas en ga niet hoger. Let op voor een te benauwd klimaat.
-Na een periode van vrij koud weer gaan we nu eindelijk de zomer in. De overgang gaat hopelijk geleidelijk.  ALs we vrij abrupt warm weer krijgen moeten we goed reageren. Zorg dat er om 10.00 uur de eerste drain is , en druppel door tot 19.00 uur. Vanaf 17.00 uur is 20% drain per beurt voldoende. Scherm de eerste warme en zonnige dagen vrij gemakkelijk (650 Watt lichtgrens) en probeer dit wat af te bouwen na enkele dagen mooi weer. Als de plant het moeilijk heeft (slappe blaadjes in de kop) het CO2 niveau verlagen naar 400 a 500, of bij flinke stress zelfs even uitzetten. Verlaag de druppel EC naar ongeveer 2. Werk op overgangsdagen-indien mogelijk- niet in de kop van de plant Denk aan het krijten van zuidgevels en aan het doek boven de middenpad. BIj schrale en gevoelige gewassen eventueel gebruik van krijt of reduheat overwegen. Let op dat in de ochtend tussen 8.00 uur en 10.00 uur de kastemperatuur niet te snel oploopt. Bij gevoelige rassen is bij warm weer elke 5 dagen oogsten een must voor een goede kwaliteit